lauantai 28. toukokuuta 2011

Kesäharrastusta metsästämässä

Kuten edellisestä merkinnästä varmaan olikin pääteltävissä, minulla on nyt käytettävissä enemmän vapaa-aikaa kuin pitkään aikaan. On siis sopiva sauma aloittaa uusi harrastus! Olen harrastanut monenmoista, mutta ihan hetkeen en ole innostunut mistään uudesta. Viime talvena lähinnä jatkoin tuttuja ja turvallisia, ehkä vähän tylsäksikin käyviä juoksulenkkejä ja yo-liikunnan aerobic-tunteja. Halusin siis kokeilla jotain uutta!

Koska minulla ei ollut mielessä harrastusta yli muiden, kyselin suosituksia aluksi Facebookissa. Määrittelin kriteereiksi hauskuuden, koukuttavuuden ja pienen haastavuuden, jotka ovat mielestäni tärkeimpiä ominaisuuksia mukavalle kesäharrastukselle. Sain hyviä vinkkejä laidasta laitaan: palapelit, maalaaminen, koripallo, golf, beach volley, geokätköily, ratsastus, ultimate... Siinä onkin jo pitkä lista kokeiltavaksi! Ehdotuksia lueskellessani hokasin myös yhden kriteerin lisää: kesäharrastuksessa myös seurallisuus on tärkeää – aikaa kun on mukavinta viettää kavereiden kanssa. Toki palapelin rakentelu sopii hyvin sadepäivien varalle, mutta kesällä ajan viettäminen ulkona hyvällä porukalla on se juttu, mitä ei talvella tule juuri tehtyä.

Niinpä otin vinkistä vaarin ja kokeilin ensimmäisenä ultimatea Jyväskylän Liitokiekkoilijat JyLin järjestämällä starttikurssilla. Ensimmäinen kerta ja pari omatoimista heittelykertaakin on nyt takana, ja taidan olla vähän koukussa! Ultimate kuuluu takuulla kesälajien aateliin; yhdistyväthän siinä rentous, vauhdikkuus, ulkoilu ja hyvä seura. Siinä myös on riittämiin haastetta, joten laji tuskin käy äkkiä tylsäksi. Yllätyksekseni tosin heitot alkavat jo vähitellen sujua!

Lisäksi kokeilin pitkästä aikaa ratsastusta kaverini vuonohevosella. Vuonis oli ihanan rauhallinen, joten sillä ratsastaminen oli lähes rentouttava kokemus aloittelijalle! Ei pelottanut juuri lainkaan...

Nyt kun kesäharrastaminen on päässyt sopivasti käyntiin, pidän peukkuja, että säätkin muuttuisivat tästä kesäisemmiksi. Olisi sitten mukava jatkaa kokeiluja...

Raportoin onnistumisia uusien harrastusteni parissa toivon mukaan vielä myöhemminkin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti